Köttfärs i ugn allt-i-ett

Ullas latmansbiff med klyftpotatis i ugn. God köttfärs i ugn. Om det är riktigt bråttom kan du använda fryst klyftpotatis. Det är bara att strö ut i långpannan och steka allt-i-ett i ugnen.

Köttfärs i ugn allt-i-ett Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Köttfärs i ugn allt-i-ett

Ingredienser 4 personer

Köttfärs i ugn
600 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 klyftor vitlök, pressade
1 msk smör
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk kalvfond, koncentrerad
Klyftpotatis
800 g potatis, med skal
1 tsk salt
1/2 msk rapsolja
Tillbehör
200 g fetaost, tärnad
2 st tomater, i mindre bitar
1 tsk rosmarin, hackad

Köttfärs i ugn

 

 

1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och klyfta potatisen. Lägg klyftorna i en långpanna med bakplåtspapper. Salta och droppa oljan över. Baka mitt i ugnen 20–30 minuter. Rör om efter halva tiden.

2. Blanda färs, ägg, salt, peppar och vitlök i en bunke. Rör tills smeten är väl blandad. Hetta upp smöret i en stekpanna med släpplätt beläggning, 24 cm diameter. Lägg i färsen som en enda stor biff och platta till.

3. Stek på medelvärme 3–4 minuter till fin färg. Vänd med hjälp av ett lock och stek den ytterligare ca 2 minuter. Sänk värmen och häll grädde och kalvfond runt biffen. Strö över fetaost, tomater och rosmarin. Låt biffen sjuda under lock på svag värme ytterligare 3–4 minuter.

4. Servera tillsammans med klyftpotatis.

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler