Köttbullar – klassiskt recept

Recept på klassiskt goda köttbullar från Allt om Mat.

Klassiska köttbullar – gör så här:

40 min, till ca 100 köttbullar

  1. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ca 10 min.
  2. Skala och finhacka löken. Stek den i smör tills den fått fin färg. Tillsätt sockret och låt det smälta in i löken. Låt löken kallna.
  3. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, lök, ägg, salt och peppar. Forma färsen till runda köttbullar som läggs på vattensköljd skärbräda.
  4. Stek köttbullarna runt om i smör i en stekpanna ca 5 min.

 

Köttbullar i ugn?

Om du har rullat väldigt många köttbullar, och vill spara tid, kan du även steka köttbullarna i ugnen. Lägg dem då i smord långpanna eller en plåt med bakplåtspapper. Stek dem gyllenbruna, mitt i ugnen, på 250 grader, i cirka 8-10 minuter.

 

Tips! Så ”rullar” du köttbullarna snabbt

Sofia Löfstrand är utbildad konditor. Här visar hon hur man kan få snabba och jämnstora köttbullar, utan kladd.

 

Fler recept på köttbullar:

Recept från