Köttbullar med senapsstuvad blomkål och stekta tomater

Är du riktigt hungrig kan du servera kokt färskpotatis eller bröd till köttbullar och blomkål.

25 min

1. Blanda färsen med ägg, vatten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den till stora köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna runt om i smör i en stekpanna ca 8 min.
2. Bryt blomkålen i små buketter. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt rinna av men spara 11/2 dl av kokvattnet. Blanda kokvattnet med lätt crème fraiche i kastrullen och låt koka upp. Tillsätt senap och salt. Vänd i blomkål och gräslök.
3. Stek tomaterna hastigt i stekpannan efter köttbullarna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Servera köttbullarna med blomkål och stekta tomater.

Recept från