Är du riktigt hungrig kan du servera kokt färskpotatis eller bröd till köttbullar och blomkål.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g nötfärs
1 ägg
2 msk vatten
1tsk+1/2 tsk salt
2krm+1 krm nymald svartpeppar
1 msk smör
600 g körsbärstomater

Blomkål

2 blomkålshuvuden (á ca 700 g)
2 dl lätt crème fraiche
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 dl strimlad gräslök

25 min

1. Blanda färsen med ägg, vatten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den till stora köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna runt om i smör i en stekpanna ca 8 min.
2. Bryt blomkålen i små buketter. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt rinna av men spara 11/2 dl av kokvattnet. Blanda kokvattnet med lätt crème fraiche i kastrullen och låt koka upp. Tillsätt senap och salt. Vänd i blomkål och gräslök.
3. Stek tomaterna hastigt i stekpannan efter köttbullarna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Servera köttbullarna med blomkål och stekta tomater.

Fler recept med: Övrigt