Köttbullar med mos

Om man vill att matlagningen ska gå snabbt kan man göra biffar av färsen i stället.

Annonsen laddas.

30 min

Köttbullar med mos

 

  1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt stå 5 min.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs i 1/2 msk smör i en stekpanna. Blanda med ströbröd, färs, 1  1/2 tsk salt, ägg och senap. Arbeta till en smidig färssmet.
  3. Fukta händerna och rulla små köttbullar 
av färsen, ca 35 st.
  4. Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten ca 10 min, 
tills de är mjuka.
  5. Häll av kokvattnet och mosa potatis och palsternacka med en slev eller trägaffel. Blanda i 2 msk smör och mjölk. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt allt bli varmt under omrörning.
  6. Stek köttbullarna i 1  1/2 msk smör runt om ca 6 min.
  7. Servera med rårörda lingon och pressgurka.

Recept från Allt om Mat