Små oemotståndliga köttbullar med kryddpepparsmak.

För 75 köttbullar

Ingredienser

500 g blandfärs
1 gul lök
1 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
4 msk ströbröd
1 krm kryddpeppar mald
3 msk smör
1 ägg
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Köttbullar med kryddpeppar – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt stå och svälla ca 5 min.
  2. Stek lök och kryddpeppar i 1 msk smör ca 3 min. Låt kallna.
  3. Blanda alla ingredienser till färsen. Krydda med salt och peppar.
  4. Rulla färsen till små bullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna i omgångar runt om i 2 msk smör ca 8 min.

 

Fler recept med: Jul, Köttfärs, Övrigt, Snittar