Köttbullar med fetaost klyftpotatis och tsatsiki

I köttbullarna döljer sig smulad salt och god fetaost.

Köttbullar med fetaost  klyftpotatis och tsatsiki Receptbild - Allt om Mat
Lina Eriksson

Köttbullar med fetaost klyftpotatis och tsatsiki

Ingredienser 4 person(er)

1 tsk salt
1 msk rapsolja
0,5 dl vatten
1 krm svartpeppar, nymald
1 st ägg
500 g nötfärs
100 g fetaost
Tsatsiki:
0,5 tsk salt
1 st vitlöksklyfta
0,5 st gurka
2 dl yoghurt, grekisk
Klyftpotatis:
1 tsk salt
1 msk rapsolja
8-10 st potatisar, (ca 800 g)

1. Potatis: Sätt ugnen på 250°. Skölj potatisen och skär den i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Strö på salt och tillaga mitt i ugnen 15-20 min.
2. Tsatsiki: Riv gurkan grovt på rivjärn. Blanda den med salt i ett durkslag och låt stå och rinna av ca 15 min. Krama vätskan ur gurkan och blanda med yoghurt. Skala och finhacka vitlöken och blanda ner i röran.
3. Blanda färsen med smulad fetaost, ägg, vatten, salt och peppar. Forma färsen till stora köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
4. Stek köttbullarna runt om i olja i en stekpanna ca 8 min. Servera med klyftpotatis och tsatsiki.

Ca 570 kcal per portion
30 g fett 37 g protein
37 g kolhydrater

Recept från