Köttbullarna har kryddats med röd spansk peppar, citronskal och krossad koriander. De är jättegoda att dippa i såsen. Häll gärna också lite av såsen på nudelsalladen.

För 6 person(er)

Ingredienser

3 msk ströbröd
1,5 dl mjölk
500 g nötfärs
1 ägg
1,5 tsk salt
2 tsk röd spanskpeppar hackad
1 msk korianderfrön krossade
2 tsk citronskal rivet

Asiatisk dipsås

1,5 dl japansk soja
2 tsk röd spanskpeppar hackad
3 msk honung
1 msk färsk ingefära riven
2 krm limeskal rivet

1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt det svälla ca 10 min. Blanda ner köttfärs, ägg, salt, peppar, koriander och citronskal.
2. Rulla färsen till runda köttbullar. Stek köttbullarna i smör i stekpannan ca 5 min. Låt svalna och förpacka dem sedan i små plastbägare.
3. Blanda ingredienserna till dipsåsen och häll upp i filmrullburkar eller små plastmuggar.