Skär potatisen i bitar så kokar den snabbare.

För 4 person(er)

Ingredienser

Köttbullar:

400 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 msk potatismjöl
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald
2 msk smör

Tomatsås:

2 gula lökar små
1 burk tomater krossade (400 g)
1 dl vatten

Potatismos:

1 kg potatis mjölig
2 msk smör
1,5 dl mjölk
0,5 tsk salt

1. Mos: Skala potatisarna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och mosa potatisarna tillsammans med smör och mjölk. Vispa med en ballongvisp till ett luftigt mos. Salta.
2. Blanda färsen med pressad vitlök, potatismjöl och salt. Forma 16 jämnstora köttbullar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttbullarna ca 3 min så att de får färg runtom.
3. Skala och finhacka löken. Lägg löken bland köttbullarna i stekpannan. Låt den fräsa med ca 2 min. Häll på krossade tomater och vatten och låt alltsammans puttra ca 5 min.

Ca 520 kcal per portion, 21 g fett, 27 g protein, 54 g kolhydrater