Kotletter är mört och saftigt kött. Har du en annan uppfattning har du antagligen tillagat dem för länge och inte ätit dem precis nystekta. Därför ska de tillagas sist. Steks de i stekpanna kan du hälla såsen över kotletterna.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kotletter benfria (à 150 g)
1 tsk kinesisk soja
2 tsk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Sås

2 dl tomatjuice
1 msk kalvfond koncentrerad
1 msk oregano hackad färsk eller 1 tsk torkad
2 krm salt
1 krm svartpeppar grovmald

Tillbehör

2 tomater
1 dl oliver små svarta
1 dl kapris stora
300 g pasta
250 g haricots verts eller sockerärter
oregano färsk

1. Sås: Koka upp juice och fond, tillsätt oregano och smaka av med salt och peppar.
2. Skär tomaterna i klyftor, ta bort kärnorna och skär dem i små tärningar. Blanda det med oliver och kapris. Koka pasta och haricots verts.
3. Gör små snitt i fettkanten på kotletten och pensla dem med soja och olja. Krydda och grilla eller stek dem ca 3 min per sida.
4. Lägg tomatblandningen ovanpå kotletterna och servera med pasta, tomatsky och kokta bönor. Garnera med färsk oregano.