För 4 person(er)

Ingredienser

4 fläskkotletter
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
1 tsk torkad dragon
1 msk smör till stekning

Sås

3 schalottenlökar finhackade
1 msk smör eller olja
1,5 dl sky från stekpannan
2 dl vispgrädde
1,5 msk svensk senap
1 msk ljus fransk senap
1,5 tsk kinesisk soja
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
1 tsk torkad dragon
3 msk kapris

1. Krydda kotletterna med salt, peppar och smulad dragon.
Bryn dem i pannan i smör, minska värmen och stek dem nätt och jämnt färdiga. Ta upp och håll varma under folie på ett fat.
2. Vispa ur pannan med ca 1 1/2 dl vatten till en steksky.
Häll upp den i en liten skål. Torka ur pannan och hetta upp den med smör eller olja. Fräs den finhackade löken tills den är glansig, häll på stekskyn och koka upp. Häll i grädden och låt koka 1-2 min.
Smaksätt med svensk och fransk senap, soja, salt, peppar och dragon. Rör i kapris, smaka av och servera till de stekta kotletterna.