Kotletterna får rejält sting av pepparrotstoppingen. Tillsammans med rotfrukter och äpplen blir det en riktig vardagsfest.

För 4 personer

Ingredienser

4 fläskkotletter (à ca 150 g)
0,5 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
100 g färskost naturell (5 %)
4 msk pepparrot färskriven
0,5 dl vatten

Rotfrukter

6 potatisar (ca 500 g)
2 palsternackor (ca 250 g)
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 äpplen
1 purjolök

Kotletter med pepparrot, ugnsrostade rotfrukter och äpplen

 

1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatis och palsternacka i bitar eller klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och strö på salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
2. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Ansa och skär purjolöken i ca 3 cm breda bitar, lite på snedden. Blanda äpple och purjo med potatisen och tillaga ytterligare ca 10 min.
3. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Stek dem i olja i en stekpanna med släpplätt-beläggning ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
4. Blanda ost och pepparrot. Klicka blandningen på kotletterna och häll vattnet vid sidan om. Låt kotletterna eftersteka under lock ca 5 min.
5. Servera kotletterna med sky, rostade rotfrukter och äpple.