För 4 person(er)

Ingredienser

1-2 morötter (ca 250 g)
1 purjolök
1 broccoli (ca 250 g)
400-600 g falukorv
200 g kassler eventuellt

Buljong

1 l vatten
1 örtagårdsbuljongtärning
2 msk koncentrerad kalvfond
1 lagerblad
2 kryddnejlikor
0,5 tsk salt

Sås

0,5 l mjölk
2,5 msk vetemjöl
0,5 dl pepparrot finriven
2 msk ljus fransk senap
0,5 tsk salt

Tillbehör

600 g färsk potatis, riven pepparrot, senap

1. Koka potatisen i saltat vatten. Ge samtliga ingredienser till buljongen ett uppkok.
2. Skala och skär morötterna i slantar. Låt morötterna koka i buljongen 2-3 minuter.
3. Skär purjolöken i mindre bitar. Skär broccolin i små buketter. Skiva falukorven och skär kasslern i mindre bitar.
4. Sås: Vispa ihop kall mjölk och vetemjöl i en kastrull. Ge blandningen ett uppkok under vispning och låt sedan såsen sjuda på svag värme under vispning 3-4 minuter. Dra kastrullen från plattan.
5. Finriv pepparroten. Smaksätt såsen med pepparrot, senap och salt. Värm före servering.
6. Blanda ner purjolök, broccoli, falukorv och kassler i buljongen.
Koka 2-3 minuter före servering. Servera med nykokt potatis, senap och extra pepparrot.