Korvgryta med pepparrotssås

1. Koka potatisen i saltat vatten. Ge samtliga ingredienser till buljongen ett uppkok.
2. Skala och skär morötterna i slantar. Låt morötterna koka i buljongen 2-3 minuter.
3. Skär purjolöken i mindre bitar. Skär broccolin i små buketter. Skiva falukorven och skär kasslern i mindre bitar.
4. Sås: Vispa ihop kall mjölk och vetemjöl i en kastrull. Ge blandningen ett uppkok under vispning och låt sedan såsen sjuda på svag värme under vispning 3-4 minuter. Dra kastrullen från plattan.
5. Finriv pepparroten. Smaksätt såsen med pepparrot, senap och salt. Värm före servering.
6. Blanda ner purjolök, broccoli, falukorv och kassler i buljongen.
Koka 2-3 minuter före servering. Servera med nykokt potatis, senap och extra pepparrot.

Recept från