Socker och tomat i kombination ger korvgrytan en mild och god tomatsmak. Citronskal och persilja förhöjer smaken ytterligare.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g falukorv mager
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
50 g rotselleri i bit
3 morötter
1 msk strösocker
3 msk tomatpuré
0,5 msk olivolja
5 dl köttbuljong
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 lagerblad
2 tsk Maizena majsstärkelse

Gremolata:

0,5 dl bladpersilja hackad
1 tsk citronskal rivet

Tillbehör:

pasta, sallad

Korvgryta med gremolata – gör så här:

  1. Strimla falukorven. Skala lök, vitlök, rotselleri och morötter. Skär det i små bitar.
  2. Smält socker tillsammans med tomatpuré och olivolja i en kastrull 1-2 minuter. Rör ner lök och grönsaker och låt fräsa ytterligare ca 2 minuter.
  3. Tillsätt buljong, salt, peppar och lagerblad. Låt puttra ca 10 minuter. Rör ner korven och låt den bli varm. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Koka upp.
  4. Blanda persilja och citronskal. Strö det över korvgrytan. Servera med pasta och sallad.