Korvgryta med gremolata

Socker och tomat i kombination ger korvgrytan en mild och god tomatsmak. Citronskal och persilja förhöjer smaken ytterligare.

Korvgryta med gremolata Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Korvgryta med gremolata

Ingredienser 4 person(er)

0,5 tsk salt
1 msk strösocker
2 krm svartpeppar, nymald
2 tsk maizena majsstärkelse
0,5 msk olivolja
3 st morötter
1 st vitlöksklyfta
1 st gul lök
2 st lagerblad
50 g rotselleri, i bit
3 msk tomatpuré
400 g falukorv, mager
5 dl köttbuljong
Gremolata:
1 tsk citronskal, rivet
0,5 dl bladpersilja, hackad
Tillbehör:
, pasta, sallad

1. Strimla falukorven. Skala lök, vitlök, rotselleri och morötter. Skär det i små bitar.
2. Smält socker tillsammans med tomatpuré och olivolja i en kastrull 1-2 minuter. Rör ner lök och grönsaker och låt fräsa ytterligare ca 2 minuter.
3. Tillsätt buljong, salt, peppar och lagerblad. Låt puttra ca 10 minuter. Rör ner korven och låt den bli varm. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Koka upp.
4. Blanda persilja och citronskal. Strö det över korvgrytan. Servera med pasta och sallad.

Recept från