Korvgryta med cornichonsröra

Recept på korvgryta med cornichonsröra. En värmande gryta med rot­frukter och kokt köttkorv. En sann vardagshusman.

För 4 personer:

Ingredienser

8 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
2 lagerblad
500 g soppgrönsaker
600 g potatis
400 g julkorv eller annan kokt köttkorv

Cornichonsröra:

2 dl lätt crème fraiche
12 cornichons
1 tsk dijonsenap

30 minuter

Korvgryta med cornichonsröra

  1. Koka upp vatten, buljongtärningar och lagerblad i en gryta. Ansa och skala soppgrönsakerna men lägg purjolöken åt sidan. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i den kokande buljongen. Skala potatisen, skär den i bitar och lägg dem i grytan. Låt rotfrukterna sjuda under lock ca 10 min.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Skär korven i bitar. Lägg korv och purjolök i grytan och låt sjuda ytterligare ca 5 min under lock.
  3. Röra: Hacka eller skiva cornichons. Blanda crème fraichen med cornichons och senap.
  4. Servera korvgrytan med en sked av den kalla röran i varje portion.