Till suffléerna har vi använt ganska tjocka glas, Duralex, som rymmer ca 2 dl och som tål 200° ugnstemperatur. Kaffet och konjaken kan ersättas med 2 msk Kalúalikör.

För 4 st

Ingredienser

200 g körsbär urkärnade
4 msk strösocker
2 tsk portvin
2 tsk potatismjöl

Sufflésmet

3 äggulor
1,5 dl mjölk
4 msk strösocker
1,5 msk vetemjöl
30 g mörk choklad finhackad
1 msk starkt kaffe
1 msk konjak
3 äggvitor

Tillbehör

smör och strösocker
2 dl vispgrädde
2 krm finstött kardemumma

Körsbärssufflé – gör så här:

  1. Körsbärskompott: Koka ihop körsbär, socker och portvin i en kastrull ca 3 min. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten och låt koka upp. Låt svalna.
  2. Sufflésmet: Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop äggulor, mjölk, socker och mjöl i en kastrull. Låt sjuda till en tjock kräm under omrörning. Låt svalna.
  3. Rör ner choklad, kaffe och konjak. Vispa äggvitorna och vänd ner dem.
  4. Smörj och sockra glasen. Fördela körsbärskompott i botten och sufflésmet ovanpå i glasen. Grädda i nedre delen av ugnen 12-14 minuter.
  5. Servera suffléerna ljumma med lättvispad kardemummagrädde.