Körsbär med två sorters chokladmousse serverade i små likörglas eller liknande blir som en chokladbit till kaffet. Glasen bör rymma 4-5 matskedar.

För 12 små glas

Ingredienser

Mörk chokladmousse

1 äggula
0,5 dl strösocker
1 msk kaffe kallt
100 g choklad mörkt
1 dl kesella
2 dl vispgrädde

Vit chokladmousse

75 g choklad vit
0,75 dl kesella
1 dl vispgrädde

Körsbär

175 g körsbär urkärnade
1 dl körsbärslikör Peter Heering
1 tsk maizena majsstärkelse

1. Mörk chokladmousse: Vispa äggula och socker ljust och
pösigt. Blanda ner kallt kaffe. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör ner chokladen och därefter kesellan i äggvispet. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Ställ moussen kallt.
2. Vit chokladmousse: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Blanda med kesella. Vispa grädden och vänd ner den. Ställ moussen i kylen.
3. Körsbär:Dela körsbären om de är stora. Blanda dem med körsbärslikör i en kastrull och låt sjuda ca 2 minuter. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner det. Koka upp och låt krämen svalna.
4. Lägg små klickar körsbärskräm i botten av glasen och sen mörk chokladmousse. Toppa med vit chokladmousse och ställ glasen kallt. Garnera eventuellt med körsbär strax före servering.