Det är gott att servera körsbärskompotten ljummen till glassen. Allt kan förberedas i god tid. Vårrulleark hittar man lättast i butiker som säljer asiatisk mat. Jag använder dem till mycket och de går utmärkt att frysa igen bara man inte låter dem torka.

För 4 person(er)

Ingredienser

680 g morello körsbär
0,75 dl strösocker
1 msk Maizena majsstärkelse
2 msk rom

Mandelsegel

3 vårrulleark (12x12 cm)
1 ägg uppvispat
2 msk mandelspån
0,5 msk strösocker

Tillbehör

vaniljglass

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Sila av vätskan från körsbären och koka ihop den med sockret tills ca 2 dl återstår.
3. Red av med majsstärkelse utrörd i vatten. Koka upp. Tillsätt rom.
4. Dela vårrullearken på diagonalen i fyra delar. Smörj ett bakplåtspapper. Lägg på vårrulledegen och pensla med ägg. Strö på mandelspån och strösocker. Grädda mitt i ugnen ca 5 min tills de fått fin färg.