Körsbärsclafoutis med rom

Recept på körsbärsclafoutis med rom. Fransk dessertklassiker med lite tyngd och mycket smak som passar lika bra på fikabordet. Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson

För 8 personer:

Ingredienser

500 g körsbär
1 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,75 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl mjölk
3 ägg
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl rom mörk

Garnering:

mandelflagor

Tillbehör:

lättvispad grädde

20 minuter + 45 minuter i ugn

Körsbärsclafoutis med rom — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Kärna ur körsbären. Blanda de torra ingredienserna. Häll i mjölken och vispa slätt. Tillsätt ägg, grädde och rom.
  2. Lägg körsbären i botten på en smord ugnssäker form. Häll över smeten och strö på mandelflagor.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 45 min. Servera clafoutin ljummen med en klick lättvispad grädde.