Körsbärscheesecake

Recept på körsbärscheesecake. Galet god kaka med chokladbotten, amarettokräm och körsbär.

30 min + 3 timmar i kyl

Körsbärscheesecake

 

1. Smält smöret. Lägg kexen i en matberedare och mixa till ett smul. Tillsätt smöret under mixning. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, täckt med bakplåtspapper. Ställ i kylen.

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa ihop färskost, florsocker, amaretto, vaniljsocker och limeskal. Vispa grädden fast i en annanbunke.

3. Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i 1 msk limesaft i en kastrull. Vispa ner gelatinblandningen i färskostmassan. Rör ner grädden i ostsmeten. Bred ut smeten överbottnen.

4. Mixa sylten slät med mixerstav. Rör i 1 tsk limesaft. Ringla sylten över kakan och ställ i kylen 2–3 timmar. Toppa med körsbär och garnera med citronmeliss.

Recept från