Koreansk färs med krispig rödkål

Recept på koreansk färs med krispig rödkål. Snabblagat, vegetariskt och mycket smakrikt!

För 4 personer:

Ingredienser

300 g sojafärs eller vegofärs
1 msk sesamfrön oskalade

Marinad:

2 vitlöksklyftor
1 knippa salladslök
4 msk soja ljus
2 msk socker gärna rårörsocker
3 msk sesamfrön oskalade
1,5 msk sesamolja
rapsolja, vitvinsvinäger, strösocker, salt, nymald svartpeppar

Rödkålssallad:

300 g rödkål

Tillbehör:

4 ägg
3 dl råris eller basmatiris

20 minuter

Koreansk färs med krispig rödkål — gör så här:

  1. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Strimla salladslöken, spara lite av det gröna till garnering. Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden. Krydda med 2 krm peppar.
  2. Blanda färs, marinad och 1 dl vatten i en het panna. Rör om och stek på medelvärme ca 5 min.
  3. Sallad: Hyvla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Blanda med 2 msk vinäger, 2 msk socker och 1/2 tsk salt. Låt stå ca 5 min. Strö över den sparade salladslöken och sesamfrön.
  4. Stek äggen på ena sidan på medelvärme i 1/2 msk olja. Krydda med 1 krm salt.
  5. Servera färsen med kålsallad, ägg och ris.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego