Låt köttet marinera ca 1 dygn så att det hinner dra åt sig alla goda smaker.

För 4 personer

Ingredienser

600 g fläskfilé
600 g fläskfilé
600 g sötpotatis
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Marinad:

1 vitlök king solo
1 dl konjak
0,5 dl olivolja
0,5 dl chilisås
1 msk tomatpuré
1 msk honung flytande
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Dijoncrème:

0,5 kruka dragon
2 dl crème fraiche
3 msk dijonsenap
1 msk honung flytande
1 krm konjak
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

2 citroner
citronolivolja

Konjaksmarinerade grillspett med sötpotatis och dijoncrème

 

1. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Blanda samman alla ingredienser till marinaden i dubbla plastpåsar. Putsa köttet från hinnor och fett och skär det sedan i ca 3 x 3 cm stora bitar. Lägg köttet i marinaden och vänd runt. Låt marinera i kylskåp ca 1 dygn.
2. Crème: Finhacka dragon och blanda med crème fraiche, senap och honung. Smaka av med konjak, salt och peppar. Låt stå kallt till servering.
3. Blötlägg grillspett av trä ca 15 min. Trä köttbitarna på spetten.
4. Skölj sötpotatisarna och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Pensla dem med olivolja och strö över salt. Grilla dem mjuka ca  5  min på varje sida. Halvera citronerna och grilla dem hastigt. Ta upp och håll dem varma i aluminiumfolie.
5. Grilla köttspetten ca 3 min på varje sida. Servera spetten med sötpotatis, dijoncrème, citron och citronolivolja.