Konjaksflamberade fikon med vallmofröflarn

God smak av konjak och knastrig konsistens av både fikon, granatäpplen och vallmoflarn.

20 min

1. Flarn: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och blanda med socker, glykos, vetemjöl och vallmofrön. Låt smeten svälla ca 10 min.
2. Fördela 5 teskedsstora klickar på varje plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 min. Låt svalna på plåten, lossa försiktigt och förvara lufttätt.
3. Rör ihop färskost, yoghurt och florsocker. Fördela oströran i fyra portionsskålar.  
4. Halvera granatäpple och fikon. Pressa/skaka ut kärnorna ur granatäpplet. Lägg sockret i en stekpanna. Häll i 2 msk konjak och citronsaft. Lägg i fikonen. Hetta upp tills fikonen är riktigt heta på ytan men inte helt genomstekta. Lägg i granatäppelkärnorna mot slutet.
5. Tillsätt 2 msk konjak. Ta av pannan från spisen och håll den utanför fläkten. Tänd på och flambera frukten. Skaka pannan lätt tills lågorna slocknar.
6. Lägg frukten på ostkrämen och servera med vallmofröflarnen.

Recept från