Konfiterad griskind med frisk äppelsallad och senapsdressing

Den här rätten passar som en förrätt eller mellanrätt. Vi har använt finstyckade griskinder utan fett runt om.

30 min + 1 timme i ugn

1. Putsa bort fetthinnorna på kinderna. Häll vinäger och olja i en kastrull. Tillsätt vitlök, lagerblad, peppar och rosmarin.

2. Lägg ner kinderna och koka upp. Dra ner till medelvärme och koka ca 1 timme utanlock. Låt kinderna svalna i lagen.

3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Skär äpplet i grova bitar. Skölj och bryt salladen i bitar.

4. Ta upp kinderna ur oljan och torka av dem med hushållspapper. Stek eller grilla dem i grillpanna så att de blir frasiga. Strö översalt

5. Servera med sallad och senapsdressing.

Tips: Om du inte ska äta kinderna direkt kan de förvaras i en burk med tätt slutande lock ca 5 dagar.

Recept från