Detta är gottegrisarnas bästa julklapp – både kaka och julgodis i ett.

För 10 12 bitar

Ingredienser

100 g sviskon
100 g tranbär torkade
1,5 dl madeira
100 g sötmandel
50 g smör
300 g choklad mörk (70 %)
1 dl vispgrädde
100 g savoiardikex (lady fingers)
1 msk kakaopulver

Konfektkaka – gör så här:

  1. Skär sviskonen i bitar och lägg dem i en skål tillsammans med tranbären. Häll på madeira.
  2. Skålla och skala sötmandlarna. Hacka dem grovt och blanda med frukt och madeira.
  3. Smält smör i en kastrull på låg värme. Låt chokladen smälta i smöret och blanda försiktigt ner grädde lite i taget.
  4. Skär kexen i bitar och blanda med frukten och madeiran. Blanda ner alltsammans i den smälta chokladblandningen och bred ut i en pajform, 24 cm i diameter, med smörpapper i botten. Täck med plast och låt kakan stelna. Pudra över kakao strax före servering.