Kolasnittar med kokos och choklad

Recept på kolasnittar med kokos och choklad. Seg-knapriga småkakor med härlig mix av sälta, kokos och choklad.

25 minuter + 15 minuter i ugn

Kolasnittar med kokos och choklad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Mixa alla -ingredienser, utom chokladen, till en deg i matberedare eller arbeta samman med fingrarna. Blanda i chokladen.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i sex bitar. Rulla varje degbit till en rulle, 1 1/2–2 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper, ca 3 rullar per plåt.
  3. Platta till rullarna försiktigt och tryck gärna till lätt med en gaffel för ett vackert mönster. Pensla försiktigt med lite vatten och smula på flingsalt.
  4. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt stå ca 3 min innan längderna skärs i bitar lite på snedden. Låt kallna.

Recept från