Koka kräftorna dagen innan de ska serveras så att de hinner ta till sig den goda smaken. Servera med gott bröd, kumminost och kryddad snaps.

För 2 kilo

Ingredienser

2 kg kräftor

Lag

5 l vatten
2 dl grovt salt
4 sockerbitar
1 öl (33 cl)
krondill kraftig och fin, inga stjälkar

40 min

Kokta kräftor

1. Se till att alla kräftor är levande. Skölj dem väl och låt dem kliva runt i en balja med vatten en stund.
2. Koka upp alla ingredienserna till lagen i en stor gryta (10 liter).
3. Lägg i kräftorna, ca 12 åt gången, låt spadet koka upp och lägg i nästa o s v. Låt sedan kräftorna koka häftigt i ca 10 min.
4. Kyl grytan med kräftor så snabbt som möjligt, ställ grytan i vattenbad. Lägg på ny krondill.
5. Servera kräftorna riktigt kalla, dekorerade med fin krondill.