DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Kokt kalv i dillsås – en riktig klassiker

Servera kokt kalv i dillsås. En härlig rätt som passar perfekt till söndagsmiddagen.

1 timme och 45 min

GÖR SÅ HÄR:

1. Skär köttet i fina bitar, ca 2 x2 cm. Lägg dem i en rymlig kastrull och täck med kallt vatten. Koka upp och spola, i kallt vatten, köttet rent från fett och äggviteämnen.

2. Rengör kastrullen, lägg tillbaka köttet och slå på nytt vatten.

3. Skala, ansa och skär grönsakerna i bitar. Lägg i lök, morötter, lagerblad, vitpepparkorn och kryddnejlikor i kastrullen. Glöm inte salta.

4. Låt köttet koka sakta tills det känns mört, cirka 45-60 minuter. (Ta upp grönsakerna när de är färdiga.)

5. Ta upp köttet och sila buljongen. Spara cirka 1 liter till såsen. Lägg köttet att vila tillsammans med grönsakerna.

6. Smält smöret i kastrullen, rör ner mjölet och späd med buljongen, lite i taget och låt koka i 5 minuter.

7. Tillsätt grädden och dillen, smaka av med salt, socker och ättika. (Om du vill ha lite mer sting i såsen går det bra att öka både mängden socker och ättika något.) Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen när den fått fin balans.

8. Servera med kokt potatis, gärna pressad.

Recept från