Kokt grön gotlandssparris med krutonger, söt senapsdressing, pocherat ägg och örter

Den sötstarka senapsdressingen bryter av fint mot den milda sparrisen.

1. Krutonger: Skär brödet i mindre bitar. Stek det knaprigt i olivolja i en stekpanna. Låt  krutongerna rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
2. Dressing: Vispa samman senap, citronsaft, honung, olja och salt.
3. Skala eventuellt sparrisen och bryt av den nedre delen. Koka sparrisen i vatten med salt i en kastrull tills den är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd, 4-5 min.
4. Ägg: Koka upp vatten med ättika och salt i en traktörpanna. Sänk temperaturen så att det sjuder. Knäck ner äggen, ett i taget, i det sjudande vattnet.  Sjud dem ca 3 min tills vitan stannat och gulan fortfarande är krämig.
5. Lägg upp sparrisen på tallrikar. Strö över krutonger och ringla över senapsdressing. Lägg på äggen och garnera med  dillvippor och ärtskott.

Recept från