Kokosräkor med mango- och korianderdipp

Recept på kokosräkor med mango- och korianderdipp. MSC-märkta kungsräkor är ett miljövänligt val, till skillnad från jätteräkor och tigerräkor. 

 

30 minuter
  1. Dipp: Skala och kärna ur mangon. Mixa mangon till puré. Tillsätt limesaft, vinäger, senap och socker. Tillsätt oljan under mixning, lite i taget. Rör ner koriandern och krydda med salt.
  2. Skala räkorna men spara yttersta stjärtdelen.
  3. Blanda mjölet med salt och peppar i en tallrik. Vispa upp ägget i en annan tallrik och blanda kokos och panko i en tredje.
  4. Vänd räkorna i mjölet, se till att det täcker ordentligt. Doppa sedan i ägg och vänd slutligen i pankoblandningen.
  5. Hetta upp olja i en fritös eller kastrull till 180°. Fritera räkorna i omgångar 2–3 min, tills de fått gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med mangodippen. 

Recept av Ylva Porsklev

Recept från