Kokosmazarinpaj

Kombinationen av kokos och mandelmassa borgar för en riktigt saftig och söt favorit.

Annonsen laddas.

Kokosmazarinpaj

1. Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt degen vila i frysen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
2. Grädda pajskalet mitt i ugnen direkt från frysen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.
3. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassan med kokos, socker och smör. Vispa i ett ägg i taget och rör i mjölet. Häll smeten i pajskalet. Blanda bären med socker och majsstärkelse och fördela dem över smeten.
4. Grädda mitt i ugnen 25-30 min. Låt svalna. Garnera med kokos och färska bär.

Recept från Allt om Mat