Kryddigt goda köttbullar med söta kokosflingor som panering.

För 4 portioner

Ingredienser

1 liten röd chilifrukt
500 g nötfärs (10 %)
1 1/2 tsk malda korianderfrön
1 1/2 tsk hel spiskummin
1 1/2 dö kokosmjölk
1/2 dl + 1 dl riven kokos
matolja
salt + nymald svartpeppar

Mangodipp

250 g färsk, tärnad mango alt 1 pkt fryst tinad mango
1 lime
1 msk färskriven ingefära
1/2 tsk sambal oelek

15 min + 10 min på grillen

Kokosköttbullar med mangodipp

 

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, färs, korianderfrön, spiskummin, kokos­mjölk, 1/2 dl kokos, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
3. Häll upp 1 dl kokos på en tallrik. Forma färsen till köttbullar, ca 20 st, och rulla dem i kokosen. Lägg dem på en plåt och baka i ugn 7–10 min till de är genom-stekta (skär ett snitt och se efter).
4. Mangodipp: Mixa mango, 2 msk limesaft och ingefära med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt sambal oelek och 1 krm salt.
5. Värm köttbullarna på grillen eller stek dem i 1 msk olja i stekpanna ca 3 min. Servera med mangodippen.