Kokoskola

Kola med kokos. ”Godaste kolan jag smakat”, hördes från provköket.

10 min + 30 min kokning

Kola med kokos

1. Smält smöret i en kastrull. Rör i grädde, socker och sirap. Låt koka utan lock till fast kulprov, 122–123°, beräkna ca 30 min. Rör om då och då.
2. Ta kastrullen från värmen och vänd i 1 dl kokos. Häll  smeten i en oljad form, ca 23 x 28 cm. Strö över 1 msk kokos. Låt kolan svalna och ställ i kylen ca 8 timmar.
3. Ta fram och låt kolan mjukna något i rumstemperatur. Skär kolorna med en vass kniv. Linda in dem i cellofan och knyt om snören. Lägg kolorna i påskägg tillsammans med annat påskgodis. Förvara kolan i kylskåp.

Tänk på: När man gör kola ska en vuxen vara med – det är lätt att bränna sig på varmt socker.

Recept från