Kokoskaka med svarta vinbär

Kakan blir extra saftig av kokosen. Vi bakade i en stor form med löstagbar kant. Det går också med andra formar, t ex i porslin, men då får man servera kakan direkt ur formen för den är svår
att stjälpa upp.

Ingredienser 1 kaka

150 g smör, mjukt
2 dl strösocker, 170 g
2 st ägg
3 dl vetemjöl, 180 g
2 tsk bakpulver
1,5 dl kokosflingor, 55 g
1 dl mjölk
100 g svarta vinbär, ca 2 dl
Till formen
, smör och kokosflingor

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och kokosbeströ en form ca 26 cm i diameter med löstagbar kant.
2. Blanda vetemjöl, kokosflingor och bakpulver.
3. Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa ned äggen. Tillsätt mjölblandning och sist mjölken.
4. Bred ut smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 min. Lägg på vinbären och grädda ytterligare ca 30 min tills stickan känns torr.

Recept från