Tre goda smaker - kokos, jordgubbar och citron - ger en kaka som räcker till 10 personer. Kakan är idealisk att ta med sig i formen ut på picknick eller till landet.

För 10 bitar

Ingredienser

Kokoskaka

270 g vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 krm salt
150 g smör mjukt
0,5 dl mjölk
1,5 dl kokosflingor

Jordgubbstäcke

1 l jordgubbar
3 msk jordgubbssylt
1 lime rivet skal

Tillbehör

0,5 l citronsorbet

1. Sätt ugnen på 175°. Mixa vetemjöl, socker, salt, smör, mjölk och kokosflingor snabbt till en deg i matberedare.
2. Tryck ut degen i ugnssäker form (30×20 cm), formen behöver inte smörjas. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
3. Skiva jordgubbarna och blanda dem med jordgubbssylt och limeraspet. Bred ut blandningen över kakan.
4. Dela kakan i 10 bitar. Servera med citronsorbet.