I annonssamarbete med SANTA MARIA

Här kommer recept på en kaka där vi inte har vanlig mjölk, utan kokosmjölk, Extra Creamy Coconut milk i smeten. Hoppas det ska smaka!

För 8

Ingredienser

Kakbotten

1 burk ananas krossad (ca 150g)
2 ägg
2 dl socker
2 dl kokosmjölk Santa Maria Extra Creamy Coconut Milk
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr

3 dl florsocker
2 msk limejuice (kan bytas ut mot vatten)

2 dl kokosflarn rostade

Kokoskaka med ananas – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en kakformen ca 24 cm i diameter.
  2. Häll ananasen i en sil och låt rinna av. Vispa ägg och socker med elvisp i 3 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna och häll sedan dessa i ägg- och sockersmeten.
  4. Tillsätt kokosmjölk och ananas och vispa med elvispen i några sekunder till dess att allt är väl blandat.
  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter, tills kakan är torr i mitten.
  6. Ta ut kakan från formen och låt den kallna. Blanda florsocker och limejuice och bred sedan på glasyren på kakan.
  7. Garnera kakan med rostade kokosflarn.