Kokosfiskpinnar med bakad sötpotatis

Att panera i kokosflingor ger krispigt goda fiskpinnar.

1. Picka potatisarna med en sticka så att de inte exploderar i ugnen. Baka i mikro ca 25 min eller mitt i ugnen på folieark i 200°, 45–60 min beroende på storlek.
2. Skär fiskfiléerna i fiskpinnestora bitar. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda kokosflingor och salt på en annan tallrik. Vänd fiskbitarna i ägget och därefter noga runt om i kokospaneringen.
3. Stek fisken runt om i omgångar i majsoljan på hög värme i ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Kärna ur och skär paprikan i båtar. Servera fiskpinnarna med den bakade sötpotatisen, gräddfilstopp och paprikabåtar.

Tips!
Pressa över lite citron, det förhöjer smaken ytterligare.

Ca 560 kcal per portion: 34 g fett • 35 g protein • 31 g kolhydrater.

Recept från