Att koka fiskfiléer tillsammans med kokosmjölk och frysta förvällda rotfrukter går väldigt snabbt. Här lagar jag till fyra personer på en gång så utnyttjas butiksförpackningarna bättre.
Resterna kan värmas i mikron.

För 4 person(er)

Ingredienser

400-500 g sejfilé eller annan vit fisk färsk eller djupfryst
550 g djupfrysta rotfrukter
1 msk olja
1 vitlöksklyfta pressad
1 burk kokosmjölk (165 ml)
1 dl vatten
1 msk Maizena majsstärkelse
1 msk fisksås
0,5 tsk salt

Servera med

ris kokt
sallad

1. Halvtina den djupfrysta fisken och dela den i portionsbitar.
Om fisken är färsk: skär bort eventuellt ben och dela filéerna på längden.
2. Låt rotfrukterna fräsa några minuter i oljan i en låg, vid kastrull.
Tillsätt vitlök.
3. Skaka om burken med kokosmjölk innan den öppnas. Vispa samman kokosmjölk, vatten och majsstärkelse och blanda det och fisksås med rotfrukterna. Låt koka några minuter under lock.
4. Lägg ner fisken. Salta och låt allt sjuda under lock ca 10 minuter.
Vänd eventuellt fiskbitarna efter halva tiden (gäller fryst fisk).
Kokt ris och sallad till.