Kokosbakelser med lakrits

Lagom söt, fluffig bakelse med färsk kokos.

Annonsen laddas.

25 min

Kokosbakelser med lakrits

Gör så här:

1. Stansa ut runda små bottnar ur tårtbottnen med en kopp eller liknande, ca 7 cm i diameter.

2. Vispa grädden och blanda i kokospulvret. Dela upp kokosgrädden i två skålar.

3. Grovriv mandelmassan och rör ner i en av skålarna.

4. Bred vaniljkrämen på bottnarna. Fördela mandelkrämen ovanpå. Avsluta med kokosgrädde runt om bakelsen.

5. Toppa bakelsen med riven kokos och sikta lite florsocker på toppen. Avsluta med lakritskross eller strössel. Garnera eventuellt med färska bär.

Vispa inte grädden för hårt innan kokospulvret blandas i. Grädden tjocknar ganska mycket av pulvret. Om du vill ha mindre bakelser är det bara att använda ett mindre mått att stansa ut bottnarna med. Kokospulvret finns i asiatiska butiker av märket Chao Thai Brand coconut creampowder. Riven färsk kokos finns vakuumförpackad i frysdisken i asiatiska butiker.

Recept från Allt om Mat