Kokosbakelser med lakrits

Lagom söt, fluffig kokosbakelse med lakrits och färsk kokos. Otroligt gott och enkelt men med några ovanliga ingredienser!

25 min

Kokosbakelser med lakrits – gör så här:

  1. Stansa ut runda små bottnar ur tårtbottnen med en kopp eller liknande, ca 7 cm i diameter.
  2. Vispa grädden och blanda i kokospulvret. (Tips! Vispa inte grädden för hårt innan kokospulvret blandas i. Grädden tjocknar ganska mycket av pulvret.)
  3. Dela upp kokosgrädden i två skålar.
  4. Grovriv mandelmassan och rör ner i en av skålarna.
  5. Bred vaniljkrämen på bottnarna. Fördela mandelkrämen ovanpå. Avsluta med kokosgrädde runt om bakelsen.
  6. Toppa bakelsen med riven kokos och sikta lite florsocker på toppen. Avsluta med lakritskross eller strössel. Garnera eventuellt med färska bär.

Tips från provköket:

Vispa inte grädden för hårt innan kokospulvret blandas i. Grädden tjocknar ganska mycket av pulvret. Om du vill ha mindre bakelser är det bara att använda ett mindre mått att stansa ut bottnarna med.

Kokosbakelse med lakrits
Söt, fluffig bakelse med färsk kokos.

 

Att dricka till:

Saracco Moscato d´Asti 2011 (7784) Italien, 70 kr. (37,5 cl)
Pärlande vitt vin med fin sötma ­och attraktiva, lite kryddiga och blommiga toner.

Toselli Spumante (1996) Italien, ­32 kr. (alkoholfritt)
Pärlande med blommiga, ­fläderliknande toner och balanserad sötma.

 

Här får du tag på kokospulver och färsk riven kokos:

Kokospulvret finns i asiatiska butiker av märket Chao Thai Brand coconut creampowder. Riven färsk kokos finns vakuumförpackad i frysdisken i asiatiska butiker.

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

”Baka

Recept från