Även om det är riktigt gott med just blomkål och vitkål så kan du använda andra grönsaker som du har hemma. Alice Brax vänner i Västerås, som bjudit henne på den här rätten, använder gärna kravmärkta råvaror så långt det finns att få tag på.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g blomkålsbuketter (ca 500 g hel blomkål)
300 g vitkål
1 tsk salt
3 tsk curry
4 msk kokos riven
1 msk rapsolja

GURKSÅS

1 gurka
2 dl yoghurt turkisk
0,5 tsk salt

Tillbehör

1 pkt snabbråris bulgur eller couscous

Kokos- och currystekt blomkål – gör så här:

  1. Dela blomkålshuvudet i buketter och koka dem 3 min i saltat vatten. Strimla vitkålen fint.
  2. Stek kokos och curry i olja på medelvärme under omrörning, tills kokosen blir gyllenbrun, ca 2 min. Lägg i blomkål och vitkål och stek ytterligare 4–5 min. Rör då och då.
  3. Finhacka gurka och blanda med yoghurt och salt.
  4. Servera currygrönsakerna med gurksås och råris.