Koka sparris grundrecept

Så här kokar du sparris. Enkelt grundrecept på kokt sparris. Beräkna att 1 kilo sparris räcker till 4 personer när den serveras som förrätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg vit sparris färsk
1 l vatten
2 tsk salt
2 tsk strösocker
1 msk smör
1 msk citronsaft pressad

Koka vit sparris grundrecept — gör så här:

  1. Skala sparrisen med potatisskalare uppifrån under knoppen och längs med.
  2. Skär bort ca 2 cm längst ner.
  3. Spara skalen och koka dem med vatten, salt, socker, smör och citronsaft 10 min till en sparrisbuljong.
  4. Sila ifrån skalen och sjud sparrisen 10–15 min i buljongen. Den ska fortfarande vara lite knaprig. Spara kokspadet till en soppa.

 

Koka eller steka grön sparris? Vi visar dig hur här!