Precis så går det till, allt bara kokas ihop tillsammans i samma gryta. Servera grytan med brungräddat knäckebröd och smör.

För 4 person(er)

Ingredienser

4-5 potatisar fast sort (ca 300 g)
1 kålrotsklyfta (ca 300 g)
3 morötter
1 purjolök
500 g rimmat bogfläsk i skivor
2 msk smör
1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
10 kryddpepparkorn hela

1. Skala rotfrukterna och ansa purjolöken. Skär rotfrukter och purjolök  i 3 cm stora bitar.
2. Bryn fläskskivorna i smör i en stekpanna.
3. Lägg rotfrukter, purjo och fläsk i en gryta. Häll på skyn som bildats efter stekningen samt buljongen. Tillsätt kryddpepparkorn och låt grytan koka under lock ca 20 min.
4. Servera gärna med knäcke-bröd och smör till.

Ca 450 kcal per portion, 20 g fett, 38 g protein, 28 g kolhydrater

Fler recept med: Potatis och rotfrukter, Smalt, Soppa