30 min + 20 min i ugn
Sötpotatisknytena är lite pyssliga att göra om du inte är van att jobba med filodeg och fritering. Men var inte rädd för att prova, det är ett bra övningstillfälle.

För 20 knyten

Ingredienser

2 sötpotatisar
1 msk smör
1 krm spiskummin
1 krm ingefära färsk, riven
100 g chévre
20 vårrulledeg små plattor, ca 8 x 8 cm, eller filodeg
1 ägg
5 dl olja till fritering

1. Skala, skiva och koka sötpotatisen mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av så att purén inte blir vattnig. Mixa i smöret tills det blir en slät puré.
2. Krydda med spiskummin och ingefära. Smula getosten grovt och vänd ner i potatispurén.
3. Pensla vårrulledegen med uppvispat ägg på båda sidor. Det är viktigt för att de senare ska hålla ihop. Fördela purén på plattorna. Tryck ihop till små knyten.
4. Hetta upp oljan till 180°. Fritera knytena, några åt gången, ca 4 min tills de är gyllenbruna. Låt droppa av på hushållspapper.