Recept på knapriga ingefärskakor. Kakor med mycket smak av ingefära som dessutom får en härlig friskhet av citron.

För 50 kakor

Ingredienser

125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
3 dl dinkelsikt (180 g)
1 tsk bikarbonat
2 tsk mald ingefära
1 liten citron, rivet skal

Garnering

pumpakärnor

10 min+8 min i ugn

Baka söta småkakor med ingefära!

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör, socker och sirap luftigt med elvisp.
2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem tillsammans med citronskal i smöret. Vispa ihop med elvispen på låg hastighet.
3. Rulla den ganska lösa degen till hasselnötsstora bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Stick ner en pumpakärna i varje kaka. Grädda mitt i ugnen 8–10 min, tills de har fått lite färg. Låt kallna på galler.

Fler recept med: Övrigt