Recept på knaperstekta broccolibuketter. Parmesan och kål är en fin kombination, så dippa den krispiga broccolin i crèmen och njut!

För 4 personer

Ingredienser

2 broccolistånd (à 250 g)
3 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
1 msk strösocker
1 krm salt
1/2 citron rivet skal
2 msk citron pressad

Citron- och parmesancrème:

1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1/2 citron rivet skal
2 msk citron pressad
2 1/2 dl rapsolja
1 dl parmesanost riven
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

ca 30 min

Knaperstekta broccolibuketter med citron- och parmesancrème

 

Recept på knaperstekta broccolibuketter

 

Gör så här:

1. Crème: Skala vitlöksklyftan. Mixa ihop vitlök, ägg, vinäger, ­senap, citronskal och saft med mixerstav. Tillsätt oljan i en jämn stråle tills crèmen tjocknar. Vänd ner parmesanen och krydda med salt och peppar.

2. Broccolibuketter: Skär broccolin i små buketter. Stek dem i olja i en riktigt het panna tillsammans med chiliflakes. Krydda med socker och salt. Strö över citronskalet och häll över saften.

3. Servera broccolin med citron- och parmesancrèmen.