Knäckig äppelkaka

Knäckig äppelkaka. Ingen vispning, bara röra… och ändå blir äppelkakan så seg och knäckigt god.

Knäckig äppelkaka Receptbild - Allt om Mat
Lina Eriksson

Knäckig äppelkaka

Ingredienser 8 portioner

Knäckig äppelkaka
2-3 st äpplen, fasta syrliga
100 g smör, smält
2 dl strösocker
1/2 msk strösocker
1 st ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
Till servering
2 dl vaniljsås

Näringsvärde

344 kcal, 13 g fett, 5 g protein, 50 g kolhydrater

Tillagning: 15 min + 40 min i ugn

Knäckig äppelkaka

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjöl, bakpulver och smält smör. Rör till en jämn smet.
3. Häll i en smord och bröad form med löstagbar botten (28 cm). Bred ut smeten.
4. Skölj, kärna ur och klyfta äpplena tunt. Stick ner klyftorna i smeten. Pudra över med kanel och socker. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min tills den stannat i mitten. Prova med en sticka.
5. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

 

 

Recept från