Knäckebröd med honung och fänkål

Hembakat knäckebröd är lyx!

Knäckebröd med honung och fänkål – gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vatten, olja, fänkål, anis och dillfrön till 37°.
  2. Häll  vätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt honung, salt och mjöl.
  3. Knåda degen tills den släpper bunkens kanter. Degen ska vara ganska lös i konsistensen, men inte kladdig. Dela degen i 10-12 bitar och kavla ut dem till tunna kakor med kruskavel, ca 20 cm i diameter.
  4. Sätt ugnen på 225°. Ställ in plåten i ugnen och låt den bli varm. Rulla upp en kaka på kaveln och lägg brödet på den varma plåten.
  5. Grädda bröden undan för undan mitt i ugnen ca 5 min. Låt kallna på galler.

Recept från