Knäckebröd

Det tar tid att grädda knäckebröd eftersom det måste kavlas så tunt. Tröttnar du efter drygt hälften av degen kan de runda jästa bullarna gräddas som de är ca 15 min i 200°. Det blir goda, grova matbrödsbullar.

1. Finfördela jästen i en skål, häll på vattnet och rör så att jästen löser sig. Tillsätt salt, mjöl och frön. Arbeta ihop till en smidig deg.
2. Tag upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 lika stora delar. Forma varje del till en bulle och ställ dem att jäsa under en bakduk ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 275°. Kavla ut en bulle i taget mycket tunt på ett mjölat bakbord. Mjöla ordentligt så degen inte fastnar. Sporra ut remsor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Låt knäckebrödet svalna på galler och förvara det torrt.

Recept från