Knäckbitar i mikron

Här har vi använt mikrovågsugn för att förkorta tiden men det går lika bra att koka knäcken på spisen. Använd en hushållstermometer för att få exakt temperatur. I mikron är det viktigt att använda en ganska stor ugnssäker form med hög kant (ca 2 liter) så att det inte kokar över. Har mikrovågsugnen lägre effekt än 750 W kan du behöva köra något längre tid.

Annonsen laddas.

Knäckbitar i mikron

1. Blanda sirap, grädde och socker i en ugnssäker form med hög kant. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och olja det.

2. Kör på 750 W 11-12 minuter. Passa noga om smeten vill koka över, öppna luckan omedelbart och sänk effekten. Smeten ska vara mellanbrun och temperaturen bör vara 125°. Kokar du i gryta på spisen bör temperaturen gå upp till 130°.

3. Blanda i mandeln och häll genast upp smeten på det oljade papperet. Låt kallna och bryt i bitar med hjälp av papperet.

Recept från Allt om Mat