Vi kom fram till den perfekta smaken på köttbullarna efter flera försök och diskussioner!

För 10 person(er)

Ingredienser

1 kg blandfärs
1 gul lök
4 ansjovisfiléer små
0,5 dl ströbröd
1 dl sodavatten
1 äggula
1 msk ansjovisspad
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 msk smör

Godaste köttbullarna – gör så här:

  1. Skala och riv eller finhacka löken.
  2. Finhacka ansjovisfiléerna. Blanda färs, lök och ansjovis.
  3. Blanda ströbröd och sodavatten. Rör ner äggula ochströbröds-blandning i färsen. Tillsätt övriga ingredienser.
  4. Forma färsen till köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek dem runt om i smör ca 5 min.
Fler recept med: Jul, Köttfärs, Övrigt, Snittar