DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

Godaste receptet på klassisk rulltårta med sylt

Här hittar du ett riktigt gott recept på rulltårta med sylt! Rulltårtan är god att servera som den är eller förvandla till rulltårtsbakelse med grädde och bär, men kan även kan varieras med olika fyllningar, som choklad, lemoncurd och nutella. Du kan också baka en klassisk drömrulltårta med fyllning av smörkräm och med choklad i smeten – i vårt sökfält hittar du goda recept på alla sorts rulltårta du kan tänka dig!

Annonsen laddas.

Klassiskt recept på rulltårta med sylt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
2. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i långpannan.
3. Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.
4. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper.
5. Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan.
6. Bred på ett tunt jämnt lager sylt över hela kakan.
7. Rulla ihop kakan med hjälp av papperet, från långsidan.

 

 

Gillar du de här recepten? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat